Sushi is een Japanse lekkernij die tegenwoordig wereldwijd bekend is en gegeten wordt. Maar wat maakt sushi zo populair en waar bestaat het eigenlijk uit? In dit artikel duiken we dieper in op de ingrediënten van sushi en de geschiedenis ervan.

De geschiedenis van sushi

Sushi vindt zijn oorsprong in Japan en werd voor het eerst gegeten in de achtste eeuw. Het was destijds vooral een manier om vis op een gefermenteerde rijstsoort te conserveren. Later werden er ook andere ingrediënten toegevoegd, zoals zeewier en verschillende soorten groenten. In de negentiende eeuw werd sushi door de introductie van rijstazijn en suiker zoals we het nu kennen verfijnd.

Mmm lekker sushi eten

Tegenwoordig is sushi niet meer weg te denken uit de culinaire wereld en kun je het op veel plekken vinden. Het is ook mogelijk om sushi online te bestellen en thuis te laten bezorgen, wat voor veel gemak zorgt. Op die manier kan je thuis genieten van de heerlijke smaken en ingrediënten van sushi zonder de deur uit te hoeven. Dus heb jij zin in sushi? Bekijk dan is sushi restaurant Kaatsheuvel genaamd Yutakana.

Een ander belangrijk onderdeel van sushi is de nori

Nori is een gedroogd zeewier dat vaak wordt gebruikt als omhulsel van de sushirol. Het geeft niet alleen een kenmerkende smaak aan de sushi, maar heeft ook een praktisch doel. De nori zorgt er namelijk voor dat de sushirol niet uit elkaar valt.

Vis en zeevruchten zijn ook veel voorkomend

Sushi staat vooral bekend om de verse vis die gebruikt wordt. Populaire vissoorten die vaak gebruikt worden zijn zalm, tonijn en paling. Naast vis worden er ook vaak zeevruchten zoals garnaal, krab en inktvis gebruikt.

Waar het nog meer uit kan bestaan

Naast vis en zeevruchten worden er ook andere ingrediënten gebruikt in sushi, zoals verschillende soorten groenten, omelet en sojasaus. Ook wordt er vaak wasabi gebruikt, een pittige groene pasta die een unieke smaak aan de sushi geeft.